ראשי > טיפולי שיניים > המדריך המלא לשתלים דנטליים

המדריך המלא לשתלים דנטליים

שתלים דנטליים הם בשורה של ממש בעולם רפואת השיניים. השתלים מהווים חלופה מוצלחת להשתלות שיניים, ומאפשרים לכל מטופל אשר זקוק להשלמת שיניים חסרות לבחור בפתרון שנראה טבעי יותר ומרגיש טבעי יותר. במאמר הבא נסביר מהם שתלים דנטליים, למי הם מתאימים ומהם היתרונות של השתלים על פני שיטות מיושנות יותר.

מהם שתלים דנטליים?

שתלים דנטליים הם למעשה התקנים זעירים מטיטניום, המשמשים מעין עוגן ובסיס יציב לשן המשוחזרת. השתלים מעובדים בעיבוד שבבי ממוחשב, אשר יוצר את המבנה הגלילי שלהם. התוצר הסופי מוחדר לעצם הלסת ומהווה תחליף לשורש הטבעי של השן. על השתל ניתן לבנות שן אחת, או מספר שיניים, לפי הצורך.

מידת ההצלחה בטיפולי שתלים דנטליים היא גבוהה ביותר, ועומדת על 90% בשנים הראשונות של הטיפול. במרבית המקרים, השתלים מחזיקים לטווח הארוך, מעל 20 שנה, אך ישנם מקרים בהם יש צורך בטיפולי תחזוקה או בשתל חדש, לאחר מספר שנים.

תהליך הטיפול בשתלים דנטליים

השלב הראשון בתהליך הוא אבחנה אצל רופא שיניים. הרופא עורך בדיקה כללית מקיפה ובודק אם המטופל מתאים לטיפול מסוג זה. אם ההתרשמות שלו חיובית, יבדוק הרופא את התאמת העצם לנשיאת שתל דנטלי.
השלב הבא הוא ההשתלה עצמה. הרופא מחדיר את השתלים הדנטליים למקום המתאים. מדובר בתהליך שנעשה בהרדמה מקומית, כך שאינו כרוך בכאב. חלק מן המטופלים מדווחים על אי נוחות קלה, או על נפיחות לאחר הטיפול, אך לרוב לא נרשמות תופעות חריגות.
השלב השלישי הוא למעשה המתנה לקליטת השתל. קיימות לכך מספר גישות. הגישה הקלאסית גורסת שיש להמתין כשלושה חודשים כאשר מדובר בטיפול בלסת התחתונה, וכארבעה עד שישה חודשים בלסת העליונה. גישה אחרת, שתופסת תאוצה בשנים האחרונות בקרב רופאי השיניים, היא גישת "העמסה מיידית" – גישה הגורסת כי יש להשלים את תהליך השיקום (כתר, תותבת וכן הלאה) מיד לאחר התקנת השתלים הדנטליים.
השלב הרביעי והאחרון הוא, כאמור, השלמת תהליך השיקום באמצעות כתר, גשר או תותבת.

למי מתאים טיפול בשתלים דנטליים?

טיפול בשתלים דנטליים מתאים למרבית המטופלים הנזקקים לשיקום שיניים חסרות, צעירים ומבוגרים כאחד. הטיפולים אינם מתאימים במקרים של חוסר עצם, בעיות רפואיות כגון סרטן וסוכרת, חולי לב הנוטלים תרופות נגד קרישת דם ועוד. יש לציין שמקרה של מעשנים, יעילות הטיפול בשתלים דנטליים יורדת באופן משמעותי.
חשוב לקחת בחשבון, שכמו בכל טיפול רפואי אחר, גם בטיפול בשתלים דנטליים קיימים סיכונים. מרבית הטיפולים מסתיימים בהצלחה, אך קיים סיכוי לפגיעה קבועה או זמנים בעצב – פגיעה הידועה גם במקרים של טיפול שורש. כמו כן, מטופלים מסויימים עשויים לסבול מנפיחות או מכאב לאחר הטיפול, אך אלה עוברים תוך ימים ספורים.

  1. עדיין אין תגובות.
  1. No trackbacks yet.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: