ראשי > אורולוגיה > טיפול בשלפוחית רגיזה

טיפול בשלפוחית רגיזה

שלפוחית רגיזה הינה תופעה המוכרת אצל נשים וגברים כאחד והיא מתאפיינת במתן שתן בתדירות גבוהה מהרגיל גם ביום וגם בלילה. התופעה פוגעת ברצף השינה ומכאן גם באיכות החיים של הסובלים מכך, אך יש טיפול בשלפוחית רגיזה – טיפול תרופתי יעיל.

תסמונת זו מכונה גם פעילות יתר של השלפוחית (OAB) שבה מתפתחת הידרדרות בתפקוד כיס השתן. במקום יכולת התאפקות מרגיש הסובל מכך כי עליו לרוץ לשירותים שלפוחית רגיזהולהטיל את מימיו מספר רב של פעמים ביום. תופעה זו מלווה בתחושת דחיפות בלתי נשלטת כמעט. התדירות יכולה להיות 8 פעמים ויותר במהלך יממה אחת ופעם אחת במהלך שנת הלילה. תחושת הדחיפות להשתנה מתעוררת בשעה שאנו שותים מעט נוזלים בלבד ויכולת ההתאפקות קטנה מאד. שלפוחית רגיזה היא תסמונת המתאפיינת בתדירות גדולה של מתן שתן, חוסר יכולת להתאפק, ונוקטוריה – קימה במהלך שנת הלילה לצורך השתנה וגם דליפת שתן לפני ההגעה לשירותים. המחלה איננה מסכנת חיים אבל היא בהחלט מורידה מאיכות החיים של הסובלים ממנה החיים חלק נכבד מחייהם סביב ובתוך השירותים.

טיפול בשלפוחית רגיזה – הגורמים לתופעה

טיפול בשלפוחית רגיזה מתאפשר לאחר ידיעת הגורמים לתופעה שבינם ניתן למנות שיבוש במנגנון הטלת השתן, השופכנים, הסוגרים וגם במערכת העצבים. הגורם לשיבוש בפעילות המערכות הללו עדיין אינו ידוע בוודאות ונושא זה נמצא במחקר. יש שורה ארוכה של מצבי גוף שונים העלולים לגרום לתופעת שלפוחית רגישה והם: דלקת בדרכי השתן, התכווצות השלפוחית, שינויים במבנה השלפוחית, פגיעות מוחיות מסוג אלצהיימר, פרקינסון, שבץ מוחי, טרשת נפוצה וכיוצא באלה. גורם ייחודי לנשים הוא חוסר בהורמון אסטרוגן או חולשה בסוגר השלפוחית. ואצל גברים תופעה של פרוסטטה מוגדלת עלולה לגרום לשלפוחית רגיזה.

השכיחות של התופעה עד גיל 44 בקרב נשים היא קטנה אבל לאחר גיל זה עולה אחוז הסובלות מכך ל 19%. אצל גברים התופעה שכיחה יותר מגיל 65 ומעלה.

טיפול בשלפוחית רגיזה – אבחון וטיפול

צורת האבחון השכיחה היא בדיקת תדירות מתן השתן במהלך היום והלילה. הבדיקה כוללת גם בדיקות פיזיולוגיות וגם בדיקה של היסטוריית התלונות של האדם הסובל מכך ומאיזה גיל. יש הנשלחים לסדרת בדיקות כמו בדיקות אולטרסאונד, בדיקות כליות ודרכי השתן. על הרופא לשלול אפשרויות אחרות לתופעה כמו דלקת בדרכי השתן או זיהומים אחרים.

טיפול בשלפוחית רגיזה נעשה גם בדרכים מונעות כמו הליכה יזומה לשירותים לפני מילוי השלפוחית ותחושת חוסר יכולת להתאפק, הפסקת שתיית נוזלים המכילים קפאין וגם התעמלות שיטתית יכולה לעזור במניעת התופעה.

ברוב המקרים טיפול בשלפוחית רגיזה הוא טיפול תרופתי שנחשב למאד יעיל. התרופות המקובלות הן מסוג אנטי-כולינרגיות שמרפות את שרירי השלפוחית ואת ההתכווצויות הבלתי רצוניות. בנוסף קיימים כיום תכשירים מתקדמים הנלקחים פעם ביום להרפיית כיווץ שרירי השלפוחית. תרופות אלה ניתנות על ידי אורולוג.

:קטגוריותאורולוגיה תגיות:
  1. עדיין אין תגובות.
  1. No trackbacks yet.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: