ראשי > אורח חיים בריא > גלעד לובינג על תאונות ילדים ועלויות הטיפול

גלעד לובינג על תאונות ילדים ועלויות הטיפול

מעל 2,000 ילדים מתים מדי יום ברחבי העולם כתוצאה מפגיעות בלתי מכוונות. היקף התופעה אינו סטטי אלא רק גדל בכל שנה. הסיבות יכולות להיות פגיעות בבית, בבית הספר, במהלך נסיעות, במשחקי ספורט ועוד. אף הורה אינו יכול לפקח בצורה אבסולוטית על הילד, בעיקר בגילאים בוגרים של בני הנוער. על פי ארגון הבריאות העולמי, תאונות ילדים הן כבר לא תופעת לוואי אלא מגפה של ממש. התאונות הללו מזוהות עם האלף השלישי ונדרשת התגייסות ציבורית, פרלמנטרית, אזרחית ומוסרית על מנת לעצור אותן בזמן.

כמה תאונות יש בישראל?

הנתונים המסתתרים מאחורי פגיעות ילדים יכולים לספר על חשיבות הנושא. ראשית, בישראל ובמדינות מפותחות אחרות התאונות הן הגורם העיקרי להיפגעות ותמותה בקרב ילדים ובני נוער. לצד מחלות או סיכונים בריאותיים, ילדים נמצאים ברמה גבוהה במיוחד של פוטנציאל היפגעות. שנית, התאונות הללו מהוות את הגורם העיקרי לנכות ולאובדן שנות חיים. הן גודעות באגרסיביות את חיי השגרה של הילד, יוצרות נזקים בלתי הפיכים ומשפיעות על המשפחה המורחבת ועל החברים. דו"ח אשר פורסם על ידי ארגון "בטרם' מעלה כי הפגיעות בילדים מהוות כיום מרכיב ניכר מהתמותה, התחלואה והעלויות הרפואיות והמשקיות של בריאות הילדים והנוער. מדי שנה נהרגים בישראל מעל 150 ילדים עקב פגיעה כזו או אחרת. אם לא די בכך, מעל 25 אלף ילדים מתאשפזים בבתי חולים שונים ברחבי הארץ, ומעל 180 אלף ילדים פונים או מופנים במצבי חירום אל חדרי מיון.

עלות של מעל 1.6 מיליארד ש"ח בשנה

הטיפול בילדים לאחר תאונות כרוך בהקצאת משאבים אדירה. על מנת לצמצם את היקף התופעה, אומרים בחברת גלעד לובינג, יש לפעול על מנת לשפר את המצב הרפואי והבריאותי. הפגיעות מערערות את יסודות המשק הישראלי ומשפיעות על הכלכלה בטווח הקצר והארוך. הן מהוות עול על מגזרים רבים בחברה הישראלית, וביניהם הורים, מעסיקים, חברות ביטוח, קופות חולים ועוד. הפגיעות גורמות לעלויות משקיות עצומות אשר אינן עולות בקנה אחד עם היכולת הפיננסית של המדינה.

יתרה על כך, פגיעות אלו מביאות לאובדן הכנסה עתידי ולכן יש למדוד אותן בצורה חדשנית. על פי הערכת המינימום המקובלת על גורמי המחקר המובילים, העלות הכוללת של פגיעות ילדים בישראל עומדת על 1.6 מיליארד ש"ח בשנה. זהו סכום עצום אשר חיסכון של חלק קטן ממנו יכול להיות מופנה לטובת שיפור איכות החיים של כולנו.

איך פותרים את הבעיה?

ככל שנקדים לפעול למען עתיד הילדים, כך נוכל להבטיח תוצאות. קיים פיתרון להיפגעות הילדים: הטלת אחריות ריבונית והקמת מערך לאומי לנתוני בטיחות. צעדים אלו יעזרו לנו להשיג את המטרה ולהבטיח את בריאות ילדינו.

:קטגוריותאורח חיים בריא תגיות:
  1. עדיין אין תגובות.
  1. No trackbacks yet.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: