ראשי > Uncategorized, רפואה > מה עושים במקרה של בקעים?

מה עושים במקרה של בקעים?

ינואר 7, 2016

 

אחד הבקעים הנפוצים ביותר הוא בקע מפשעתי. הסכנה בבקע שאינו מטופל הוא במעבר איברים מחלל הבטן אל המפשעה. בקע זה עלול להיווצר באופן מולד או נרכש, כתוצאה מהיחלשות רקמות ושרירים, כתוצאה מתהליכי הזדקנות. הבקע מופיע על פי רוב בצד הימני  של המפשעה והוא צפוי להופיע בעיקר אצל גברים מבוגרים אבל גם אצל ילדים ונשים. בקע שכיח נוסף הוא הבקע הסרעפתי. מדובר בשני בקעים שניתן להם מענה טיפולי, בין השאר באמצעות ניתוחים פשוטים-ביחס שמבצע בעל מקצוע מומחה בכירורגיה לפרוסקופית ובריאטרית.

בקע מפשעתי  נגרם לפעמים בשל היחלשות שרירי הבטן או כתוצאה מפגיעה בהם, על ידי הרמת משאות כבדים, שיעול כרוני, היריון ועוד. אף שאצל אנשים רבים הלוקים בו אין כל תסמין חיצוני, ניתן, לעתים, להבחין בבליטה תת עורית מתחת למפשעה הכרוכה בכאב עמום ובאי נוחות בשעת הרמת משאות או שיעול, במתן שתן ואף בעמידה לאורך זמן. על פי שיקול דעת הרופא המקצועי, מומחה בכירורגיה לפרוסקופית ובריאטרית, נדרש ניתוח הבקע הסרעפתי כאשר הבקע מהווה סיכון לפגיעה באספקת דם למעיים. באמצעות ניתוח לפרוסקופי, שמטרתו העיקרית היא לסגור את הפתח שנוצר בדופן הבטן התחתונה, המנתח יחזיר את חלק המעי החורג למקום הטבעי שלו. הסיבוכים האפשריים, כגון בצקת, דימום, זיהומים מקומיים ואף פגיעה עצבית ואבדן תחושה הם זמניים וחולפים.

בין המפשעה לסרעפת

ניתוח נוסף הוא ניתוח שמתבצע כתוצאה מבקע סרעפתי (הסרעפת היא רקמה שרירית החוצצת ומפרידה בין חלל הבטן לבין חלל החזה. היא מסייעת לתהליך הנשימה). בקע סרעפתי הוא פתח בסרעפת שבו עלולים לעבור איברים ממערכת העיכול אל בית החזה. בדומה לבקע המפשעתי, גם בקע סרעפתי עלול להיות מולד או נרכש,אם כתוצאה מתהליכי הזדקנות ואם כתוצאה מחבלה פיזית  כגון נפילה או תאונת דרכים.

הבקע הסרעפתי הוא פתח בסרעפת שדרכו עלולים לעבור איברים ממערכת העיכול אל חלל בית החזה. מצב זה יכול להיות מולד או נרכש כתוצאה מהזדקנות או מפגיעה פיזית כמו תאונת דרכים או נפילה. הטיפול בבקע זה תלוי בסוגו ובגודלו. במקרה שמומלץ על ניתוח, הוא מתבצע ללא צורך בפתיחת הבטן. מדובר בניתוח פשוט שההחלמה ממנו מהירה. סיבוכים אפשריים הם דימום, דלקת, פגיעה באיברים סמוכים, הקאות וכאבים בעת הבליעה, אולם הם חולפים בתוך זמן קצר. על מנת לקבל מידע מפורט, לרבות היתכנות סיבוכים ושכיחותם מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי לפני הניתוח בהינתן המלצה חד משמעית לביצועו.

:קטגוריותUncategorized, רפואה
%d בלוגרים אהבו את זה: