פסוריאזיס – מה ניתן לעשות?
סל התרופות לשנת 2017 כולל גם תרופות לפסוריאזיס. נתון זה ממחיש את חשיבות הטיפול במחלת עור זו. פסוריאזיס מכונה בשפה העברית 'ספחת'. מחלה זו היא מחלה כרונית איטואמונית בה התאים של העור מתחלפים במהירות וזאת משום שהגוף מזהה תאים אלו כפתוגן מסוג מסויים. התסמינים של המחלה באים לידי ביטוי בשכבות עור בצבע סגול ואדום המכוסות בקשקשת. נכון להיום עדיין לא יודעים מהו הגורם הישיר למחלה אך משערים שגורמים כמו למשל טראומה כלשהי, רצף גנטי, תפקוד פגום של הכבד וצריכה של שומנים ואלכוהול משפיעים על התפתחותה של המחלה. חשוב לדעת שמחלה זו אינה מדבקת ונכון להיום ניתן להקל על התסמינים שלה על ידי שימוש באמצעים שונים.
אם בעבר ההמלצה של הרופאים לחולים במחלה הייתה להתחיל ללמוד ולחיות עם המחלה, כיום כבר אין צורך וזאת משום שיטות הטיפול והאמצעים התרופתיים שמקלים על תסמיני המחלה ומאפשרים לאדם החולה בה לנהל אורח חיים תקין. דברים נוספים אותם חשוב לדעת הם שנכון להיום יותר מ- 2% מהאוכלוסייה סובלת ממחלה זו, אין חוקיות כלשהי להתפרצות המחלה, כלומר גם ילד בין שנתיים יכול לחוות אותה, יש אנשים שסובלים מהתקף של מחלה זו לפרק זמן קצר ואילו אחרים סובלים ממנה בקביעות ושקיימים סוגים שונים של פסוריאזיס, כמו למשל ספחת קרקפתית, ספחת של הציפורניים, פוסטורל, גוטטה ועוד.
טיפול בפסוריאזיס
נכון להיום הטיפולים במצב רפואי זה נחלקים לטיפולים קונבנציונאליים אל מול טיפולים אלטרנטיביים. במסגרת הקונבנציונאלית יש כל הזמן חידושים כאשר המטרה העיקרית היא להאט את מהירות קצב התרבות התאים ולטפל בדלקת שנוצרה. רוב הטיפולים הקונבנציונאליים עוסקים בדיכוי המערכת החיסונית על ידי משחות סטרואידליות ותרופות כמו למשל ציקלוספרין ומתוטרקסת. בנוסף, ישנם גם טיפולים ביולוגיים שמטרתם לחסום את התאים שגורמים להחמרת המחלה, טיפולים המבוססים על ויטמינים שונים, כמו למשל ויטמין A, טיפול בפסוריאזיס באמצעות קרני לייזר, באמצעות אור וטיפולי פוטותראפיה.
אלו הסובלים מפסוריאזיס ואינם מעוניינים להכניס לגופם תרופות שגורמות להם לתופעות לוואי קשות יכולים לבחור בשיטת טיפול נטורופתית. כאן, המטרה היא לגעת בשורש הבעיה ולפתור אותה. הנוטורפת יציע טיפול בפסוריאזיס באמצעות ניקוי הגוף מרעלים, דיאטה נכונה, שיטות להתמודדות עם סטרס, השלמת חסרים תזונתיים ועוד. אפשרות נוספת היא לשלב בין הרפואה הקונבנציונאלית לבין שיטות הטיפול האלטרנטיביות. כעת כל שנותר הוא להחליט מה מתאים לכם, בהצלחה!