תזונה נכונה לחולי פסוריאזיס
הידעתם שלמעלה מ-240 אלף ישראלים סובלים באופן כרוני ממחלת הפסוריאזיס? הידעתם ש-30% מתוכם עלולים לסבול בשלב כזה או אחר במהלך חייהם ממחלת דלקת הפרקים הפסוראטית? הידעתם בחולי פסוריאזיס הסובלים גם ממשקל עודף מוצבים בקבוצת סיכון ממשית למלות לב, סוכרת ושבץ? ועם כאלו עובדות ונתונים, זה הזמן לדעת יותר על תזונה נכונה לחולי פסוריאזיס.
אכילה מוגזמת של שומנים, צריכת אלכוהול בכמויות גדולות ואי-שמירה על משקל גוף תקין באמצעות כללי תזונה נכונה, עלולים להוביל בחלק מהמקרים להתפרצותה של מחלת הפסוריאזיס. בקרב חולי פסוריאזיס (שמספרם בקרב האוכלוסייה בישראל רק הולך וגדל משנה לשנה), התזונה הנכונה מהווה מסגרת משמעותית וחיונית לצרכי טיפול במחלה, בין אם מדובר בטיפול תרופתי המיושם באמצעות נטילת תרופה לפסוריאזיס ובין אם מדובר בהליך טיפול טבעי בפסוריאזיס. בשני המקרים גם יחד, תזונה נכונה המותאמת באופן אישי לכל מטופל ומטופל, יכולה להשפיע על אופן התפרצות המחלה, היקף הנגעים בשטח העור וכדומה.
האם דיאטה חיונית לחולי פסוריאזיס?
מחלת הפסוריאזיס עלולה להתפרץ בקרב נשים וגברים בעלי משקל גוף תקין או אצל נשים וגברים בעלי משקל עודף. יחד עם זאת, מרגע התפרצות המחלה, קיימת חשיבות עליונה לשמירה על משקל גוף תקין, וזאת לנוכח מחקרים בתחום הפסוריאזיס המעידים על קשר ישיר בין השלת עודף משקל לבין הקלה בתסמיני המחלה ומאפייניה בקרב חולים הסובלים מעודף משקל. הדיאטה המומלצת ביותר לחולי פסוריאזיס הינה דיאטה המבוססת על מוצרים עשירים בשון חד בלתי רווי, לרבות, ירקות מכל סוג, טחינה ושמן זית. נוגדי החמצון הפעילים במוצרים אלו מסייעים בהפחתת עוצמת הדלקת ובכך תסמיני הפסוריאזיס נחלשים.
מחלת הפסוריאזיס מאובחנת בהתאם לחומרת התפרצותה, ואף על פי שלא ניתן לרפא את הפסוריאזיס באופן מוחלט, הסובלים מהמחלה יכולים להקל על תסמיני המחלה באמצעות טיפולים שונים ושמירה על תזונה נכונה. תרופה לפסוריאזיס מוענקת לרוב לחולים הסובלים מדרגת חומרה בינונית עד גבוהה, כאשר בקרב חולים הסובלים מפסוריאזיס בדרגת חומרה קלה עד בינונית, שיטת הטיפול בפסוריאזיס המומלצת הינה שיטת טיפול טבעי המבוססת על משחות שונות המכילות בתוכן בין היתר חומצה סליצלית המסייעת לקילוף הקשקש העבה, חומר הקורטיזון המפחית את עוצמת הדלת וחומרים נוספים המסייעים להאטת חלוקת תאי העור. היוועצות מוקדמת עם רופא עור ואבחנה מדויקת של תצורת מחלת הפסוריאזיס ממנה אתם סובלים, יוכלו לסייע גם לכם לצמצם את תדירות התפרצות המחלה ואת היקף הנגעים בעור.