ראשי > אורולוגיה > להרות בשעה טובה

להרות בשעה טובה

דצמבר 20, 2017

 

זוגות רבים נכשלים בניסיון להרות ומגיעים מיואשים ומפוחדים אל רופא פריון, על מנת להבין את הסיבה לאי הפריון שפקד אותם. הרופא המטפל בראש ובראשונה מאבחן את בני הזוג על מנת לקבוע במי מצויה הבעיה ולרוב מנסה לשלול את אחד משני בני הזוג, על מנת להעניק פתרון יעיל ולפתור את בעיית הפריון וכמובן להניב לתוצאות טובות ומשמחות בעתיד.

בעיות פריון הגבר יכולות להיות מגוונות וביניהם מספר סיבות עיקריות: ספירת הזרע נמוכה דהיינו מספרם של תאי הזרע קטן וזאת ביחס לנפח, או לחילופין לא מצויים כלל תאי זרע. סיבה שניה לאי פריון, היא בעיה בתנועתיות של אותם תאי זרע, או במילים אחרות: התנועתיות של תאי הזרע נמוכה, מה שפוגע ביכולת של הזרעים לנוע ולהתקדם אל החצוצרה מהנרתיק. עוד בעיה מוכרת היא, בעיה במבנה של הזרע, או בשפה המקצועית: מורפולוגיה, שזה אומר, שישנו שינוי במבנה של הזרע (בראש, בזנב או בתא הזרע). כל שינוי במבנה הזרע, פוגע באופן ישיר ביכולת להפרות את הביצית ולשם כך נדרשת פעולה הנקראת השבחת זרע.

אם בשנים עברו היה זה מביש שגבר נזקק להשבחת זרעו, או אפילו להגיע להתייעצות אל מול רופא פריון, הרי שבעידן הנוכחי אנו שומעים על יותר ויותר זוגות אשר מגיעים להתייעצות ואף מקבלים טיפול ראוי, שמסייע להם להרחיב את התא המשפחתי.

כך מתרחש התהליך

אם אתם חוששים להגיע להתייעצות ואף מפחדים מתהליך ההשבחה, דעו כי אין בו משום כאב או אי נעימות וכל התהליך מתבצע לאחר שהזרע נמצא מחוץ לגופכם. אז איך זה מתרחש?

בראש ובראשונה יבקש מכם רופא פריון הגבר לאסוף זרע אל כוסית סטרילית אותה תקבלו במרפאה. את הזרע מעבירים למעבדה, שם שוטפים את דגימת הזרע, בכדי להפריד בין נוזל הזרע לבין תאי הזרע. את תאי הזרע מחדירים אל נוזל המדמה את הנוזלים המצויים בחצוצרה של האישה, כך שרק התאים הטובים והחזקים מצליחים לשחות ולהגיע אל חלקו העליון של הנוזל. תאי הזרע שהצליחו במשימה והגיעו אל החלק העליון, זוכים לכינוי תאי הזרע האיכותיים ביותר והם אלו שנאספים ע"י הלבורנטים ומועברים אל מבחנה סטרילית, אשר תשמש להזרעת האישה, דהיינו העברת תאי הזרע האיכותיים אל חלל הרחם. השבחת זרע תכלול על פי רוב 2 מיליון תאי זרע – וזה אומר, שני מיליון תאי זרע הצליחו לשחות במעלה הדרך ולהגיע אל הפסגה, תוך שהם מכונים תאי זרע איכותיים המוכנים לשלב הבא, שלב ההזרעה.

 

:קטגוריותאורולוגיה
%d בלוגרים אהבו את זה: