המדריך המלא לפונדקאות
הרצון להיות הורה משותף לכל בני האדם, אך לא כולם זוכים לממש את הרצון הזה באופן טבעי. לשם כך נועדה הפונדקאות. פונדקאות מאפשרת גם לזוגות חשוכי ילדים, לזוגות גברים, או לגברים בודדים, לזכות ולגדל דור המשך, בשר מבשרם. במאמר זה נסביר מהי פונדקאות ומה כולל התהליך המורכב והחשוב הזה.
מהי פונדקאות?
פונדקאות נחלקת לשתי קטגוריות. הקטגוריה הראשונה היא פונדקאות מלאה, בה האם הפונדקאית 'משכירה' את רחמה לנשיאת ביצית מופרה שאינה שלה. השרשת העובר בגופה של האם הפונדקאית נעשית באמצעות הפרייה חוץ גופית.
הקטגוריה השנייה היא פונדקאות חלקית, ובה האם הפונדקאית לא רק נושאת את העובר, אלא גם תורמת את הביצית, אשר עוברת הזרעה. האם הפונדקאית היא למעשה גם האם הביולוגית של העובר. היא מתחייבת למסור אותו להורים המאמצים בסיום ההריון.
בישראל מותרת אך ורק פונדקאות מלאה, תחת מגבלות מסויימות. פונדקאות חלקית אסורה בישראל.
הליך הפונדקאות
הליך הפונדקאות מתאים לזוגות נשואים המתקשים להביא ילדים לעולם, לזוגות גברים, לגברים בודדים או נשים בודדות שאינן יכולות לשאת את העובר ברחמן. ניתן לפתוח בהליכי פונדקאות בארץ או בחו"ל. ישראלים רבים מסתייעים בשירותי פונדקאות באוקראינה, בהודו ובארצות הברית.
ההליך מתחיל בבחירת סוכנות לפונדקאות בארץ או בחו"ל, שם מקבלים הפונים ייעוץ ומידע לגבי התהליך ומתרשמים מהאיכות והשירות של הסוכנות. חשוב מאד לוודא שמדובר בסוכנות מקצועית, המציעה ליווי רפואי ברמה גבוהה ומשירות מהיר ויעיל.
בשלב הבא חותמים עם סוכנות הפונדקאות על חוזה ולאחר מכן מתחילים בתהליך עצמו. במקרים של זוגות שזקוקים לאם פונדקאית לביציות מופרות קיימות, התהליך פשוט יותר וכולל הטסה של הביציות המופרות הקפואות למדינת היעד. במקרים של זוגות חד מיניים, או גברים בודדים, שזקוקים גם לתרומת ביצית, מדובר בתהליך מורכב יותר, המצריך תיאום עם גורם שלישי.
מרגע שההריון נקלט, סוכנות הפונדקאות מלווה את האם הפונדקאית ומקשרת בינה לבין ההורים לעתיד. הסוכנות דואגת שהאם הפונדקאית תעבור את כל הבדיקות הרפואיות ההכרחיות ומעדכנת את ההורים לגביהן.
לאחר הלידה מסייעת סוכנות הפונדקאות להורים להשיג את המסמכים הנדרשים על מנת להטיס את התינוק, או התינוקות לארץ. יש לקחת בחשבון שפרוצדורה זו אורכת בדרך כלל מספר שבועות.